Slávo skvět
Květino červánků růží,
přirůstáš vzhůru,
a zpíváš vodami tůní,
v melodickém náběhu,
s tóny zlata závojů,
jež savé očepí drží se,
nezoufej mi,
vlídným slovem jsi,
s úsměvem včelích sletů,
k uspěchaných let.
Květo
Květokvěte
zapiju si z okvětu slib,
z hrsti vyteče objetí,
a v záňadří si ustele,
leč bodláčí tak píchá,
však by mohl láskou znít,
a pod mračny zavonět,
k mému rozjímání,
za průvanu bezčasého vtělení.
Květoslavo
slávo skvět
vyrašíš kdykoliv,
ikdyby zeschlo,
žal dojmutím utone,
a prochází soumrakem,
v básni mlčení,
co zachvěje se krajina,
z úst vyhořelých zemí.
Přečteno 173x
Tipy 7
Poslední tipující: šerý, Psavec, mkinka
Komentáře (3)
Komentujících (2)