Hříchů sedmero
Vidění,
kázat Evangelium,
zmrtvýchvstání Ježíšově,
spása duší poselstva,
břemena natěžkla,
děsy straší lidstvo,
nač trpět zevnitř,
hříchů sedmero,
pýcha ostnem píchá pád,
lakomství shrabuje nedostatky,
závist v nelibosti sabotáží méněcenna,
hněv pomstou zlomených,
smilstvo zahanbuje nevěrné,
a kazí zuby předsudku,
nestřídmost prožírá k prasknutí žaludky,
lenost kapituluje v sebe.
Nedokonalé jest žít,
víru v doufat a uvěřit,
popáleniny uhasit v božství,
za kaluží z bažin selžem,
zda li stezka taková,
jaká osvěží i smrt,
to není konec konců,
pomějem se,
a křídelnatá husice obletí světosvět,
k dlaním dobrosrdečna,
jakož k svatozářím nad námi.
Přečteno 213x
Tipy 8
Poslední tipující: Amonasr, Frr, šerý, Psavec, paradoxy, mkinka
Komentáře (3)
Komentujících (2)