Jsme životabudiči
Když zamlžené oči zjitřely,
tak barevný podzim uklidnil Bohy,
v neutichajícím tanci,
jenž vytrácející vrásky prázdna,
zmateně popadaly na dno,
a sténaly levandulovou vůní.
Jakési mdlé dozvuky slyší,
koho jsou,
již trapič sklesle klečí,
a umodlí se k smrtce,
na svaté hoře příkoří.
Nejkrásnější místa,
jsou srdečnicí útěch,
za varhaního souznění kláves,
nezaměnitelných dešťů vláh,
slunečnic za větrem k slunci,
a vyzařujících lidských klín.
Jsme životabudiči symbióz,
poháněny proudy bouřlivých let,
kdy spřádáme železa,
kdy kojíme děti,
a tak se ptáme zdáli,
kam až rána doplachtí,
kam soukolí přilne,
a zda-li dýchat modře,
není náhoda,
je to osud v sudě,
zašněrován třískami po Nás.
Přečteno 204x
Tipy 16
Poslední tipující: jenommarie, Jan Kacíř, Iva Husárková, šerý, Akrij8, mkinka, blues, Frr, Psavec
Komentáře (9)
Komentujících (5)