Na Nebi
Stýská se mi,
již k ránu slunnému vzpomínám,
na bezmezné sonáty s Tebou,
je mi mdlo z toho prázdna,
častokrát políbím hrníček,
ze kterého si pila,
a smilně mne vtahovala do sebe.
Už nejsem ten,
co býval šibalsky zarámován,
v obraze Monetova leknínů,
s květinovými baletkami,
rozprostřeny vázankou i višní.
Stáří je krásnoucí představa,
ty pole strání ku středu,
to rajské ticho zátiší,
olemovává nádechy polesí,
kdy míza bujná voní vřesy,
kdy potůček bavlnkuje,
kdy mládí s mechy ožívá.
A to mi připomínáš,
zdá se mi o rozbřesku,
o levandulové poezii,
na nichž se rozdvojujem v notách,
vystoupáváme na pahorek z nížin,
kam ani nedosáhne čarovný bál,
ani snad troška z mlžin.
Zázraky dějí se pořád,
na čem vítr zazní z plachet,
a popovídá slibem zvonkoher,
a konců ve sponce,
když rýžuji věrné objetí,
kam si slétneš provždy,
a zaujmeš mé levé prso,
jako ptactvo na Nebi.
Přečteno 233x
Tipy 14
Poslední tipující: Sonador, Vivien, Iva Husárková, Roser, jenommarie, šerý, blues, Psavec, mkinka
Komentáře (10)
Komentujících (5)