Výpravné cesty
Tma,
tmoucí v bedně,
tak se občas cítím,
a po nadějích prahnu,
že bych duši obměnil.
Paprsek v kávě se rozpouští,
cukr s mlékem již piji,
jen tak u básně si zazpívám,
a předtím než táhnu štětcem špičky,
si umanu letícího kolibříka,
kde jsem v bronzu modrých stínů.
Kdo že volá o sobě,
kdo si nečte noviny,
u koho se přitulíme,
a naopak obrátíme kotvy.
Výpravné cesty jsou svižné,
sloní kost je dílem černa,
v keřích se prodíráme zápalky,
na jimiž shoří lítost v běsu,
do dalekosáhlých tenorů.
Proč tu nechodím,
vždyť chůdy z třískou bolí,
a zavrtávají se do bažin,
kdy paruka od stromu se zkácí,
a já neexistuji v kostce,
já odpojil antény,
a jsem padlým zrnem,
kde vyplodím řádku po řádce,
s kotoučem žlutavého rouna,
a do duší si zahnízdím obvaz,
kterým pomotám Vás z váz.
Přečteno 245x
Tipy 10
Poslední tipující: Iva Husárková, Amonasr, Psavec, Vivien, šerý, Frr, mkinka
Komentáře (5)
Komentujících (3)