Splynutí plynutého
Jaké to slyším dozvuky,
v močálech kuňķá skřehotan,
za času klamstva i krás,
za titěrnosti mezi hlas.
Podnebí v duši,
to každičkému sluší,
když hnízdí v políbeních,
pochmýřeno za stříbropáskem,
a povzneseno v lásce ikeban.
Kam víří zmítající nevinnost,
k ukryté prokřehlosti dlaní,
i tam zpovídá mučedníka božství,
pro kterého svatý ztratí,
tu slzu v klas.
Ohluchnul jsem v nemoci,
a sevřelo mi v hrsti,
to listí vrhajíc zvonky,
kde si šustlo tlení,
a trumpetky vytroubily milujíc den.
Splynutí plynutého,
dysharmonie neuzraje v plod,
a opětovné snahy,
natočí se na východ,
jak klasik s pannou houpajíc,
za slunovratu dálných galaxií,
kde jsi vytouženým přáním.
Přečteno 178x
Tipy 12
Poslední tipující: Iva Husárková, šerý, Psavec, Sonador, mkinka, paradoxy
Komentáře (5)
Komentujících (4)