Pro srdce
Cit je živelný,
z něj promítáme příběhy,
které obklopují předky,
a spoutávají vichry duchů,
přes malované krajíce z povzdálí.
Pro srdce i za lásku,
zaplavíme dolíčky z červánků,
utrhnem si luční kytici,
v jaké usneme,
a pojíme medem i kávovou lžicí.
Nahlédněme v seberozvoji,
zlatohnědá muška parádí se,
a po tmě svítí do vody,
když v tom usedne chlapec,
co pobrečí si s mrakem,
a přehraje svůj odraz,
po kolotočích i bonbónech,
kdy nejsladší je mít,
mít tvé slunce.
U chaloupky z perníku,
tu hřiby rostou v klobouku,
tu dešťovky vylézají s kořínky,
a po celé říši tančí stromy,
co jimi upletávají košaté šišky,
za vonných pryskyřic,
kdy bytost přichází,
a zasytí prašné brány,
k zánovní růži,
při záchvějích hájů,
a mojich sabotáží v klín.
Přečteno 225x
Tipy 11
Poslední tipující: Iva Husárková, Vivien, šerý, paradoxy, Psavec, Fil, mkinka
Komentáře (9)
Komentujících (5)