Kotouč se schází
Co si mi to snesla z vánku,
v kterém vinoucí se předvedl,
a zpolykal své anděly,
u tvých mocných očí.
Kotouč se schází s námi,
a rezonuje s údolím řek,
v nichž rackové se tlachají,
a rozezpívají spící pavučiny.
ÓÓÓ, jak to šeříkuje,
ÓÓÓ, jak to bíjí,
a jak to Ó kutálí drahé kamení,
ve znamení dvanácti životů,
s kruhem stmívající smrti,
a rozednívající novodobé podstaty.
Co miluje milenec,
to rozchází s půlkou srdce,
a katastrofium lační potom,
kdy zlomení nevyjdou schody,
možná tak své podkovy,
kam zatoulá se křišťál,
a napoví v něm thuje,
ty vyrostlé čepečky s vůní,
po výzvědných částic,
kdy zalévám ti zlato,
v sukničkách i pase,
ty unešené vokály.
Přečteno 253x
Tipy 9
Poslední tipující: Iva Husárková, Sonador, šerý, Psavec, mkinka
Komentáře (8)
Komentujících (4)