Báseň
Anotace: Co všechno se dá v básni úkryt?
Co všechno dá se ukrýt do veršů?
Je to bolest, láska, tajemství,
radost, smutek, vztek, dojetí,
pýcha, moudrost, pochopení.
Je to smích, pláč, život i smrt.
Pohádka života i krutá realita.
Básník je života šprt,
nebojácný snílek nebo zkrátka zvláštní človíček.
Co všechno se dá v básní ukrýt?
Třeba zpráva tišše volající,
třeba básníkův životní styl,
a třeba něco, co vůbec nedává smysl.
O tom je báseň, veršů verš.
O tom je život, pravda či lež.
O tom jsou dospělí i děti.
O to jsem já možná i ty.
Přečteno 226x
Tipy 5
Poslední tipující: Imaginant, paradoxy, Vivien, mkinka
Komentáře (2)
Komentujících (2)