PIESEŇ
Ak novembrová clivá jeseň
doľahne na človeka,
nájdiže si peknú pieseň,
nech ušami ti preteká.
Pospevujúc melódiu
sviežu, rezkú, chytľavú,
dobrý spevák na pódiu
lieči dušu boľavú.
Obsahuje slová krásne,
rýmy, ktoré pohladia,
znalcovi je ihneď jasné,
poslucháčov naladia.
Stvoriť pieseň umenie,
veľké množstvo úkonov,
inšpiráciou znamenie
zakončené poklonou.
Keď sa textár vyberie
na prechádzku po lese,
pero sebou zoberie,
tvorí riadky v notese.
Zaujímavé podnety
získal práve v prírode,
čardáše aj sonety
predstavuje porote.
Uznanlivé slová chvály
na adresu textára,
spevákovi sa však máli,
o rozruch sa postará.
Sám si pieseň upraví,
prispôsobí svojmu hlasu,
kolegom nič nevraví,
z paniky sa bledí trasú.
Starý majster na klavíri
nezná nové pasáže,
zasekol sa, tak sa pýri,
spevákovi ukáže.
Publikum však súhlasí
s novou verziou melódie,
moderátor vyhlási
tvorcu tejto paródie.
Pesnička sa stáva hitom,
cennú trofej preberá,
hudobník aj textár pritom
navzájom sa doberá.
Uznanlivé ovácie
na adresu autorov
spustia vlnu senzácie,
haldu nových výtvorov.