Sbírka: (S)hluky slov
Snad tváří v tvář všem prohrám,
kdy dobré sklízí druhý,
je rezignace program
v němž sčítám všechny dluhy.
A vyčíslením součtu
se ptávám často: „Proč tu
zas ztratila jsem vizi,
jíž získal kdosi cizí?“
***
Snad zády v zad všem šancím,
jež byly marně liché,
se ve vzpomínkách vracím
k těm odečteným lidem
a každé náklonnosti,
jíž výsledkem je nula -
tak málo v konečnosti.
Tak málo vyvanulá…
***
Snad bokem v bok všem touhám
mi zbyly prázdné sliby.
Tak v minulém se toulám
a násobím, co chybí,
kdy činitelem ztráty
jsou moje vlastní zkraty.
A jejich litování
mne nikdy nezachrání.
***
Snad krokem v krok všem snahám
je víra nelogická.
Tak počítat se zdráhám.
Kdo dělením zas získá,
když vypočtený součin,
tak iracionální...
Jen další chybný počin.
Jen další (po)strádání...
***
Vždyť hlasem v hlas vší hany,
co špiní moje jméno
snad z každé možné strany
je dávno spočítáno.
Příběh by to byl dobrý, ovšem pro čtenáře je podstatná průzračná linka pochopení a vtělení do dílka. Myslím, že by to mělo kouzlo.
11.02.2022 16:12:30 | Krahujec
Myslím, že bude lépe
..vyvětrat všechny počty
a ..přestat počítat
žít bez pocitu viny*:)
..
Ale moc pěkně rozebrané.
02.01.2022 23:15:14 | jenommarie
Skvěle zpracované analýzy, i když trochu z toho vychází zmar. Zvlášť se mi líbí ta první.
02.01.2022 17:26:56 | Koala