VIZIONÁR
Svet schopného vizionára
v kolobehu nestálom,
s myšlienkami akcionára
s ligotavým obalom.
Ťahá esá z rukáva,
trikmi masy očarí,
verejnosť sa nazdáva,
len on spásu vyčarí.
Uctievaný obchodník
s podozrivým tovarom,
pašujúci záškodník
s kriminálnym nešvárom.
Núka svetu vzletné vízie
plné tajných podrazov,
spriatelené televízie
nevarujú pred skazou.
Filantropom je vraj roky,
anjel z neba na Zemi,
hoc pochádza z kalnej stoky
na morálnom prízemí.
Srdcervúce prejavy
hodné priamo štátnika,
novodobé objavy
značia pachuť vinníka.
V prezidentskom paláci
uvoľnená stolička,
kandidát má na práci
získať miesto poslíčka.
Vystúpenia v médiách
plné horkej pachuti,
v televíziách, rádiách
táranie mu zachutí.
Podozrivé obchody
s tajomnými živlami,
žeby dielo náhody,
sprisahania s diablami?
Veľké klamstvá za vízie
dlhé roky udáva,
nazhŕňané provízie
vyvoleným podáva.
Vládcu dav však velebí,
vážne svinstvá prepáči,
so svätožiarou na nebi
Bohovi sa znepáči.
Rozhodnutý zasiahnuť
do smutného prípadu,
potrestanie dosiahnuť
aplikáciou prepadu.