S přílivem
Předjaří už víří z dáli,
již zamilovaní se tulí,
a zamyšleně si čtou řádky,
ve zavitých údolích,
kde poletuje vyšší řád.
Jak voní louky duh,
co táhnou jižné větry,
a ty větří smysly,
ze kterých utrhnem růži,
co vpadne v duších vidin,
a zaslzí pokoj uloupených srdcí.
V jakém království to jsme,
ani nevíme o sobě,
v pouhém zmatku slov,
jež předchází událost,
která barvoměnou v otázce ční,
a hlásá z mého vyprávění,
ty cívky navinutých rovin,
co cestou vyhrává pocestným,
aby ztmelilo vrásku esencí,
aby stáří plulo poklidně,
od nejtajnějších hlubin,
kdy vysvitl ze tmy čas,
a poztrácel bodré korály,
už s přílivem divů zapomnění.
Přečteno 180x
Tipy 16
Poslední tipující: DH22, Jeněcovevzduchukrásného, Friday, Dreamy, paradoxy, šerý, Vivien, Psavec, mkinka, Sonador
Komentáře (10)
Komentujících (5)