Slávko květů
Pláči
poplakávám
že už nejsi tady
nýbrž v širém oblázku
vzpomínám si
jak sem ztratil nejcennější
co mi v srdci puklo
a v dešti žalu
ach
svůj povzdech rozlilo
do zámotku stínů.
Už nepoznávám světlosvěta
co kazí mi rozlet
a nevím
jak jít dál
od rána k večeru
stávám se obloukem
v proskleném hávu brouka.
Co bylo mé
malovalo pavučinou
překrývané paprsky
od nohou ke lalůčkům
kde první byla poslední
sladkostná.
Odcházím do temnot
abych našel naději
ve třpytu
a odkryl svůj strach
před měsícem hrdým
v prach.
Než ukovám ctnosti bezesné
snímám otisk z kaluží
prozíravěji než dříve
už nejsi tu
nazírám asi zvokna
jen znamením
z květosláv
se ti pletu
a umírám
ve shořelých travinách
kde spočinul tvůj smích
k vrcholům
Slávko květů
máj.
Přečteno 168x
Tipy 14
Poslední tipující: mkinka, Fialový metal, Akrij8, Lexi, Sonador, Psavec, Vivien
Komentáře (6)
Komentujících (5)