Má touha mlčí – hvězdy též
u nekonečna neštěstí
já nejsem určen pro soutěž
ve světě bolesti
Vytvořit jednoduchý svět
může jen vězeň samoty
jenž nechce hloubku promýšlet
za ticha nicoty
Učinil jsi mnohé živým, milý Arno. I větrné mlýny se jednou zastaví, Ty však buď nadále pevný a věrný tomu co v Tobě zpívá, pramenům bytostné poezie
21.04.2022 13:25:40 | Akrij8
A tak Ti posílám kus srdce. Však Ty víš. Objetí i víc. Mkinka od Kočičic.
21.04.2022 13:19:57 | mkinka
Po dlouhých měsících odmlky opět excelentní tvorba. Škoda, že zde pro čtenáře nejsi častěji, protože Tvé básně jsou velmi hodnotné. Je v tom vše. Má to tolik souznějících prvků - od verše, rytmu...přes obraznost, psychologické sdělení, fylosofii...a niterně podtrhovaný smutek , který ve volbě slov proudí až do nekonečna vesmíru. Tvé básně mají jistou komlikovanost a zároveň svou stavbou uvádí čtenáře k přemýšlení. Rozhodně to vše pramení z poznání mnoha svět.tvůrců, jejich díla z minulosti a vědění. Tyto básně by měli číst a rozebírat studenti jazyka českého a literatury nejen na pedag.školách, aby i pochopili současnou tvorbu velkých básníků.
16.04.2022 18:19:29 | Krahujec
Děkuji. Spíše naopak - zcela jsem ztratil duši. Kauza Bečva! Už nemohu zpět. Jsem v Rožnově - stále. Olda Havelka mne potřebuje. Místo básní čtu nekonečný soudní spis kriminální Policie ČR podplacené "Kmotrem". Poezie skončila! Navždy! Též podplaceno státní zastupitelství - dokonce i mladá okresní soudkyně ve Vsetíně? Nevím. Bylo mi vyhrožováno. Smrt nic neznamená.
16.04.2022 19:35:53 | ARNOKULT
Ani se tomu prohnilému systému nedivím, protože jsou všichni propojení...bohužel to tak je. Opatruj se a přeji hodně štěstí.
17.04.2022 17:49:02 | Krahujec