Slzí mi oči,
plakala bych.
Po sté přemýšlím o tajích lásky,
ani o píď moudřejší než naposledy,
stále jen jako mladá naivní duše.
Poslouchám tesknou skladbu,
vzpomínám na příběhy,
nejen z knih,
a mám strach.
Co když každá láska skončí,
na poli zlatavého obilí,
zapsaná se do zralých klásků,
jako vzpomínka při pohledu do nebe,
v souhvězdích vysoko nad hlavou,
a nikdy už nebude docela přítomná,
navždy se vzdálí,
na miliony námořních mil?
Začne se měnit,
bude pozvolna slábnout,
až zcela vyprchá?
Kde hledat ty šťastné konce,
s málem hadů,
porouchaných motorů,
beze střel,
pádů letadel,
zlodějů,
lhářů.
S pouštěmi ukrývajícími nekovové poklady,
truhlami plnými zlata zakopanými pod zemí,
kvetoucí růží,
zrzavým ocáskem,
a úsměvem,
za kterým se skrývá klíč ke štěstí?
Poraď,
ať se znovu nevydám špatným směrem,
neztratím za horizontem,
nemusím se vracet,
nekonečně nepátrám...
Přece vím,
že to patří k životu,
vdechuje kouzlo bytí,
ovlivňuje každičký můj den.
Hledám,
dokud nenaleznu,
a někdy i pak,
když zasáhne mě mylný pocit.
Nezbývá,
než riskovat,
jinak,
bych asi ani nedokázala žít.
,,Tak na život”,
myslím si,
mezitím,
co přihazuji na svou kartu.
Kytara hraje píseň
a pomáhá anděl.
Nemá křídla poraněná.
Zvedá a sálá.
Jsou Velikonoce.
Hladí slova.
18.04.2022 08:30:00 | mkinka
Pěkná, povedla se ti.)
17.04.2022 13:48:13 | Constantine
Je fajn, že máš strach o lásku, zasluhuje si to ;-)
17.04.2022 12:03:13 | Slav Milo
ve skutečnosti je to zdrcující. zvláště když v onu lásku člověk ztrácí víru
17.04.2022 14:46:58 | girasole
Jde o to, że ti na ní záleží a to je dobře.
18.04.2022 06:47:36 | Slav Milo