Anotace: Lyrická báseň
unikám před pravdou prozřenou
snídám myšlenky odlité z bronzu
cítím tu hrozbu nasávám její pach
slyším tikat bombu roztrpčenou
tik tak smál se hlupák bez nohou
směji se nakažen sprostou nudností
bytí
je my zde z toho zle až k blití tma svítí
neonově
huba plna keců zášť nenávist zloba zdobí se
zlostně a vytrvale
vyšlechťen člověk tak aby nenáviděl zrovna
tebe z toho zebe
zastávka do pekla cesta krátká trochu sice vratká
na věčnost se smráká
čím chceš být zvěří nebo šváb ti postačí budeš jen
lidským biologickým odpadem
tak by to mělo být pro ty jež jejich rodinné stříbro
je jídlo hnilobné
v tlamě samá slova žášti nutná jest k balamucení
davu jež vždy ze sebe to nejhorší na odiv si vystaví
nemytá hnilobná předzvěst lidstva prolitá krev rudá
nedutá je zcela zticha slova potřísněna náhle odejmuta
odbytá lidskost která jen na barvu tvou se kriticky hledí
rovni si nejsme pokrytecká slova těch jež otáčejí lež
nevěřím nechci slyšet jak náhle všechno jde vzpomínéj
jak nic nešlo a náhle to jde byla by to fraška kdyby nešlo
o srážku v mezích smrti
cizinec ve vlastní zemi tak se cítit nemáš leč já vidím každý
den tu svou verzi nebytí proces nuzně odbitý vymrštěný zlý
jen ta smrt je jediná spravedlivá věc v této zemi úkosem na
oblohu hledím letí tu sup zobne si z tebe kus flákoty a je mu
u prdele kdo jsi byl