Anotace: Lyrická, možná báseň.
Sny zavilé, urputně vznosné.
Táhlé gesto, licoměrně krátké.
Zvuky vášně, scény zamlžené.
Potoky krve nejsou tu laxně, prvé.
Uzavírám dohodu, smír z věčností.
Špinavý od kleští, tanec posledních
sebevrahů.
Jsi na tahu, tak táhni, sebou sebe
si vezmi.
Klestí má své cesty, na rozcestí jinotajů.
Uhni mi z cety, vyházéj trudomyslné cetky.
Jsi doopravdy, nebo jen někdo noční můru má.
Nezávidím, klidím se z cesty, vznosně jen si upadám.
Sám v dešti lidských osudů, znatelně bohorovně rozpoután.
Upoután v sobě. zříkám se tě, odejdi a nechoď zpět.
Zahlcen nevinností, vyzvrácen na dně čeho si, co to je.
Slyším kroky jsou stále blíže, doteky pomyslné nevyhnutelnosti.
Drze že by odrazem v slze, vidím svoji tvář, je jí zle že by odrazy
bolesti palčivé.
Karty si odkryje, tělo jen jako brnění, před samoúčelností smrtící
hamižné bestie.