Anotace: Lyrická báseň
střídám sílu můz
zastírám své ponětí
odpočatý v krvi počátků svých namočen
lákán všemi dnes by ani nechcípl po něm pes
lesk se stala součatí služby medvědí
utržkovité vidění zlého sna v podrůcí znovuotevřených krvácejících ran
kde je ten klam rány znějící ještě po útoku supů okolo téhle scény zvěrstva kroužící
kdy někdo řekne už dost bylo toho až moc co jedna lidská jednotka snese
nesu si své poznání na pokraji šílenství pak vše náhle odtajním
zvítězilo pokání hříšníků jež se bojí kotlů vařících
začátek a konec nakonec jen toho všeho slepenec
spojenec zla a i dobra kobra na vše syčící takový prostředník mezi oněmy světy
předpokládám střety smeteny bývají světy odlepeny od podstaty vzkříšení
zlo vysmáté kráčí si uprostřed ulice ví že je a vždy tu bude
slova vypáčená z úst nedořekla svoje poselství sestrojeno z mnoha můz
zní mi zvony v uších nějak tuším že se mně to dotýká ta pointa však stále uniká
náhle vidím pohled skřivím do výrazu překvapení kdopak že tu není
kráčí po ulici v rukou nějakou krabici či truhlu lidé beze rysů lidských drží ji
jdou cestou kde již jsem byl avšak jako bytost truchlící
a tam do nějaké bezvýznamné díry jehož dna nedohlédneš spouští tu truhlu stále bez emocí náhle
uplynuly roky ale stále ji tam marně spouští postavy již mrzké a natolik kluzké již
zbyli z nich jen stíny jež se diví chtěly by svým tělům utéct od nicoty téhle scény
vjem se plouží supi krouží kdo tam v té truhle tak neobyčejně obyčejné je
možná někdo koho znám nebo tam má někdo postavený stan a hraje si
na smrt kdysi jsi si myslel že je hrozně daleko a ona ti jednou na okno zaťuká
neříká nic ale ty už víš a jen se divíš proč jsi to náhle ty
kdy jsi ji volal tak nepřišla
bez pozvání
v tichu
jsi na
to
jen ty sám
Mně to asocijuje velmi inteligentního tvůrce - zesnulého kamaráda, který studoval dvě vysoké školy současně. Dostal se do jisté závislosti...a tvořil takto složité básně, které byly orientovány ve spektru ovlivnění volby slov a těžké složitosti, ve které pouze on viděl poslání. Ovšem pro čtenáře se to vše stalo extrémně - těžce nepochopitelné...stravitelné. Nakonec ty stovky děl byly vyhozeny a nic po něm nezůstalo...málokdo se dostal do symbiózy a všechna tvorba pramenila z P.
26.04.2022 19:26:51 | Krahujec