Anotace: Lyrická báseň
umlčené stroje mávnutím úkosem
trnitá předpověď určená jen tobě
poplach posunků zní mi v uších
jo slyším hlasy uniknuté skrze rty
sny pomočené smrdí si do noci
svou bezmocí nakaženo tělo jest
chtělo by říci něco na obranu čeho si
upovídaná myšlenka trudně mlčí si
napěchována čím si možná rozpustí se brzy
slzy ucourané po tváři rejdí jako žraloci
rtuťovité tělo pomačkané po době expirace
je to dané upovidané monology mrtvoly
tak už ji tu máme musí tu být nakažena bezmocí
ovace bouřlivé na tvou adresu poukázané
souhra náhod podobna pyramidě lstivých lží
pohled tvých očí je jen subjektivní amatérský film
usnul spí spánkem roztodivných bytostí
moc chtěla by toho moc dokonce snad i všechno
šedivá lůza nuzná organizace račího člověka
nač čeká že by snad na lenost jež se neleká
nehas prý co tě nepálí počkej si až tě zapálí
Nu, je to opravdové -
líbivost zde nemá místo.
A v tom je síla (nikoliv na sílu).
01.05.2022 20:29:59 | MonoGame
Na mě báseň bohužel vůbec nepůsobí dobře.
Obraty, které mi přijdou tvořené příliš na sílu.
Oprav si, prosím, chybu v první strofě: zní mI v uších.
01.05.2022 15:13:51 | ukrytá v máku
Fajn, chyba opravena. Ona to ani neměla v úmyslu, púsobit dobře.
01.05.2022 20:26:08 | retarda
Tak každému prostě nesednou "pomočené sny", aj.
A je to tak v pořádku :).
01.05.2022 22:17:27 | ukrytá v máku