Anotace: Lyrická báseň
vnímám tu hru
zháším tvou svíci
jen problém visící
za pačesy zvu do kruhu
kde jsi no ty zřejmě přeci
co už nejsi zmořen v osudu
svět jest podlitý do rozeklanosti
potupa ukrytá rozepnutá zašlápnuta
vášeň beze kousíčků zní tak zvláštně
noc plná hvězd jedna padá právě teď
přej si chci jen trapnou umanutou chvíli
za všechny za věci vznášející se zachmuřile
jsem rozeklán mečem zcela pokrytě nedůtklivě
řeči spráskané bičem teď jen nástrojem chtíče moci
upachtěný svět nerovnoměrně rozdělen
úžas který mě děsí lidé nebo jen rozlitá špína
nerozhodnut do tebe bodnu úsměv jen prosím
kde je to cosi co tady není a nikdy tu nebylo
myslím tu pravou lidskost ničím neohraničenou
tady ji nenajdu v tomto prostoru je jen jasný bol
rozkol boj o člověčenství bitva kde to schytá nevinost
kolkolem žasnu jaká samozřejmost je tu bytosti dělit
odstrčit je a nejlépe poté někam do bezedného koše vhodit
děti brečí na nesprávné půdě jsou zde zle jen výsměch dostanou
bezedná je náruč zla odvinuta jako koberec vznáší se nad touto krajinou
hnědá ideologie maskovaná jako strach dána na oltář změní se v prach
snad nebo nabude obrovských rozměrů bestie v hávu laskavém jen pro vybrané
to už by snad stačilo stydím za tuhle realitou tak okatě vystavěnou