Anotace: Lyrická báseň
slova již unavena vypadají ti z úst
luskl prsty náhle nic trapnost uvedena jest
jen ten zvuk rozezněl to pusté ticho
co se děje svět se dere na povrch
ochrnutý ve své mohutnosti křepčí z lítostí
ječí křičí volí slova ještě nezavedena
slovník otevři si řekni co se ti zlíbí
třip hvězd cítím ten prostor nikterak obejmutý
slitý dohromady na mohutný kopec rozvinutý
neslyším trávu růst jen ji cítím jak se líčí
chce se líbit dojem pozitivní pevně uchopit
zašedlý běh života náhle provrtán všedností
země plive do tvé tváře své fáze zadostiučinění
nesnáze poťouchle šmejdí z naivní tvrdohlavostí
kolik lidí obyvykle i toliko snů převážně neuskutečněných
sedím tiše v mém břiše někdo blouzní
na sebe hledím jak zde lemrovitě dřepím
v ruce má síto prosívá svůj trapný neživot
je tu nevlídno mrtvo jako v ústech nicoty
náhle slyším obyčejný lidský pokorný sten
odpočatá noc prosí chce zpět svou nevinnost
kal ve vodě žal v tobě jako v utěsněné nádobě
voda šplouchá je tak víceménně skromně krotká
zníš nevesele prachbídně žiješ zdali ještě čekáš deště
no tak co ťípni se zdechni nebo jen si třeskutě zemři
v moři duší jen další položka označená položena usvědčena
najata pro tuhle obzvlášťě skormoucenou povinnost