Anotace: Lyrická báseň
zrozen pouze jako úskalí
položen složen rozmačkán
čekám tu na tu výzvu sám
plotem obehnán skáču předstírám
vyztužená věta slova za kačku
prý že nemůže za kost bez kůže
co když vybuchne granát ucukne
propukne v pláč na stěně kaz v ústech mráz
nezná tu svoji cestu snáz v gesci nemohoucnosti
nebo v dešti z mraku uprchlém do tváře opuchlé
výlet poslední takový zmáčený pokus podnikne
no jako obvykle smích do tváře plných smrtonosných pih
tak co už je konec nezazvoní zvonec
vše je na dvě věci ze zkumavky uniklé
slova uvízlá v hrdle nebo náhle znenadání spolknuté
řeč drhne někdo ji na jazyk šlape no jako obvykle
setrvačnost čehokoliv jednou rázem ukončí svou pouť
ruce vyvrhnuté z pout osudu dále dá se za studena kout
zrada čekala a je prý také velmi sladká
támhle někdo stojí vidíš ho ten v ocelové zbroji
podoben je stroji který mozek nemá rád
něco tu hledá jeho barva je taková už rozteklá
pohnul se z místa zboří dům odešle na letecký den
zoufalá propast nikdo do ni nepadá to ji zrovna v tuto chvíli napadá
je to záhada stydím se hlouběji se propadám a taky zběsile nadávám
na realitu nevlídnou opevněnou mocichtivě a velmi žádostivě sluncem zalitou
ve mně je tma kochám se výhledem
v očích se dvěma kamerami bez paměťové karty
zvu vás na mou párty ne že někdo přijde zabiju tě hned
možná to vyjde a někdy se v tom pekle sejdem nu jako obvykle
posedíme ve vřícím kotli vezmu mobil udělám fotky hodím na FB
jako drobky padá ze stolu něco co chce býti jen neustálé gesto
a to i přesto že je tu tak těsno a mně je neprůhledně teskno