Anotace: Lyrická píseň
usnul den jsi tím nevinen
unášen krizí již značně znaven
procházím se ulicí tiše se modlící
nutkavé nepromyšlené nutkavé automatismy
zní mi v uších kroky pouštní řekou
kam ty blískavé potůčky tak asi tepou
zázrak se nestal rojnice vysvěcených vizí
zorničky očí roztáhly se noc je méně ryzí
je ale jiná taková cizejší tak radši spi a neptej se
poleptaný kyselinou člověčí neřvi nebul prý tě konejší
léto v zimě neúprosné ghetto zařvi bolí tě to
tklivá píseň zvuky do uší zaletěly odnesly si nenucené vytváření
čeho-si už prý není pomoci řvu tu na lesy kdesi kde se už ticho nenosí
padl na zem dříve než jeho hlava odkutálela se z kopce dolů
klobouk dolů vlastně hlavu dolů zní ozvěna taková tvého hlasu proměnná
kolik stojí lidský život no asi nic moc nebo spíše málo co by za řeč stálo
otázka je kladena na to kde se ten život zrodil a tak je jeho cena zrozena
někde málo někde zase více zařvi lvice nemůžeš v hubě nosíš lidské plíce
civilizace nebo přeloženo do lidštiny čím víc peněz tím více nabýváš na ceně
zasněné otupělé diskomfortní ráno chladné a proklatě zvrácené odsouzené k nepodmíněné bolesti možná už naposledy potupné