Anotace: Lyrická báseň
pachuť v ústech cítím
čeho nu všeho je to temno
zlo se tu potlouká na oběťi nekouká
všechny je ponouká
k činům ve skrze zababělým
zdroje odvětví vidět lze je v odlescích
změť bolestí nutkavě pohroužena do sebe sama
zní píseň je krkolomně nemocná
utkaný jen ze všeho bolavého
jaké má vskutku nutkavé věno
věnováno všem třem lžem
namíchaný džem cítit je zlem
ale jen tak stále vytrvale málo
nic co by za řeč stálo
o vše je postaráno až vyjde zase ráno
bude o tom všude psáno
písmem zdrženlivě odťukáno
cítím zlost je jí dost
nu až tolik přehršel
píseň nutkavě smutnou pěl
slzy po tvářích plížili se dnem
kostrbaté nic jeho trochu víc
vidím jeho dílo nejdu vstříc
je tu jeho síť oběšený klíč
od jakých dveří kam by zněl
jeho zvuk když se otáčí se zpěvy
jde mi na nervy nabobtnalá troufalost
označí je nechají hnít tam všechny
proč nu protože tady a tehdy
všichni jsou ve zvláštní zemi
prý demokratická je velmi
nu jak pro koho zazní tohle slovo
ne pro tebe pro tvoji změť čehokoliv
radši zemři sem se necpi zní mi v uších
to jsem slýchával byl jsem mlád
na každý pád je to tu přítomno
zloba vůči tebe nejsi prý z nebe jsi tulák
lák z něčeho co oni tady nechtějí mít
zjišťuji jsi-li nutný protože ty musíš lhát
protože tak lživě vypadáš
jsi podezřele zřejmý jsi pasivní bídák
nu přeci jim musíš býti co jsem potom já
když ty nejsi pode mnou tak co nechci být lůza
jímá ho hrůza hledá spásný nápad
pokládá všechny na studenou zem
stan ti postavím než se tě zbavím
musím je tu mnoho očí kameru nemám rád
určitě organizovaně mou zemi napadáš
kdo jsi kdo tě vycvičil vypadat tak nuzně
na zemi lež rád bych na tebe šlápl
zatím tě jen překročím
pak s tebou hbytě zatočím
vypadni nechoď zde nezníš mile
já jsem víc nemám nic ale narodil jsem se bíle