Anotace: Lyrická báseň
usni v tuto chvíli
v tento moment
v tento okamžik
jen hmit oka prý nejsi nic
je ti lépe když to víš že nejsi
co jsi dluhem niterných okamžiků
skvělých oka hmitů
za ruku tě chytnu
nekoukej do té propasti
hlavně neblázni nezoufej
ze srdce si něco přej
dotkni se buď součástí
událostí co prý už byli
skryli se a tiše si pro sebe vyli
jeden druhému do žil
do atmosférických končin svých těl
zněla tam píseň
už jsem ji někdy někde slyšel
možná i falešně pěl
nedotýkat se těl odložených
povislích a plných děr velikých
tak zní poučka o přežití
nechceš-li být jen ovce
buď predátor líně lítý
ukotven v mnoha vrstvách realit
chceš tam být tiše úpěnlivě znít
klesám a zase stoupám kde je ta cesta hloupá
podjatá umístěna rozvrstvena do prostředí unylích
slyším smích je to pozvánka tam být
nebo se schouleně v tajemnu uštěpačně skrýt
čekat co se bude dít
proč je ten prostror nevlídný
tvou slzu zrovna vyrobenou nikdo nevidí
nač a proč ptal se jeho slova předposlední
nechtěl tam na zemi v krvi ucourané dlít
něco se stane a ty nevíš nezníš nechceš být
v objetí obětí rozřezán na maliké nepatrné kousíčky
jsi potom jen ten co tu na háku vysí rozvrstven tiše a pomalu
neviditelný klíč od rozmaru či nepatrnosti díla
zlá víra co lidem životy ubírá
lidskost nepatrně ale vytrvale potírá
v srdci potom i v zemi po tobě jen zoufalá díra
náhrobek se jménem a číslicemi
vykořeněn odnesen do říše všehomíra
budoucí minulost dnešní přítomnost
jen zlost jako kost ožraná tu zbývá
otázka která našla si svou pečlivou odpověď
k zemi hleď neposlouchej tóny vět
zatni zuby ukousni si skvělý svět
nebo zajdi na trudomyslný výsledek
zasažen spousty písmenek a slov v říši nekonečných myšlenek