Anotace: Lyrická báseň
škrtl jsem roztodivnosst
spláchnul do záchodu ozvěnu
klopýtl o něčí konanou proměnu
zírám stírám lživě se tu podívám
lhostejnost jako úlitba mocným
záhada vyřešena zahradník zabil
potom se napil oči sklopil oněmněl
od jedné do sta různá je pomsta
jedna za tepla druhá za studena
loupím tenhle moment co už nezní
nastal zastavil a začal divoce chlastat
budoucnost je ranní probuzení děsivé
ošklivé podivné takové jako že by ne
ale ono ano vše se to stalo jen nevíš co
zařval lev a je tu hned spocený strach
krach myšlenkových pochodů je tu level pudů
tak kam půjdu nepotkám tu zrůdu
utíkám na běžeckém trenažéru pln jiskřivého studu
ženu se s větrem nevím kam ve svém těle se zamykám
unikám zatínám ruku v pěst vzhůru na dno sudu
je to prosté něco tu roste ptám se kdo jste
my jsme flóra tráva ne tu co hulíš z rána
nehulím prášky ti odpoví nač jste nevím už
dám si půst nechci už do šíře dále růst
mám hlad sním si svůj návrat a nebudu padat
budu jen strádat cukrovka odpoví člověče bacha
zlost ohlodaná jako kost rozšířená pravděpodobnost
utopím svou cnost svoji čest už se topí kašle chroptí
uzmu svou střízlivost vložím na podnos pohostím tě
od sebe se oprostím podívám se na sebe jako na tebe
je my tě líto nic moc z profilu taky jako noc po flámu
tak si tě aspoň na kousíčky nalámu složím dle své libosti
blbost dělá hlouposti ten nahoře to prý vše vidí a prý
někdy kroutí hlavou má-li ji a užasle na ten svět co vytvořil jen civí