Anotace: Lyrická báseň
němý rozvrstvený marné lpění
na kousku svého posunutého já
zdá se mi to nebo jsem jen upoután
zradil jsem všechny svoje orgány
které na mně důsledně ulpěly
vycházím z cely pořád beze slov
slovy v myšlenkách napsal jsem román ucelený
nakládaný slovy ve sklenici ustavičného nucení
chtěl bych ty hlasy udusat jako oheň nechtěný
chci jen spát rvát se o pár hodin do bezvědomý
do něj se zabalit možná jointa jednu mu ubalit
přerývané chrápání já nic neslyším jsou to jen kecy
uzamčené v klecy snad mají žízeň rozvětvený třes
písmena nakažena infekcí protekcí ve velínu splínu
visí tu co-si libě je to takový smutný další příběh
je tak hutný a prý i nutný ptá se zda-li jemu do očí lhali
kdo chce znát to nutné nemusí na kolbišti chcípat
zvrat v otázce nemohoucí přednes takový nečitelný
plná hlava zvratků přeci musím ji vyprázdnit nebo vznikne otazník
co to vlastně znamená ta ozvěna nějaký slovní průjem sálavý
nebo retardovaná mysl kouzlí z toho z čeho ční vyzrazena jest
tenhle nepokojný styk z realitou minulou tak odtažitou včera i dnes
někdy i promrhaně zlo něco už tu není nehledej hned teď prostě neřeš nic
třeba zítra nebo nikdy neurčitý klid se tu najednou ilegálně rozhostil
v tajnosti zde vkročil stopou téměř mi známou tiše po špičkách v tmách
nakládaný v zběsilosti trhaně tu tápe něco chápe prostě jsi jen neurčité nic
nezaujatě něco padá na zem že by blázen záře slunce jeho fáze odtažitá
ve fázi neprodleného neštěstí tu tak laxně očividně zcela jasně
tajnost má je zde zcela rozpolceně milosrdně na určito usmlouvána
tak hned našel jsem všeho střed čidla hlásí jásají-ce hle je tu zrada
je to tu tak ležerně jednotvárne člověk stárne sebe klame láme praská
Něco jako automatické psaní...
na nic si to nehraje, což je
základ. Forma podivná, ano,
ale ne prázdná, jak by se snad
mohlo jevit letmým pohledem.
29.05.2022 00:47:12 | MonoGame