Anotace: Lyrická báseň
polámané tělo možná něco by i chtělo
vymačkané jako citron holé prázdné místo
dočkal se odpovědí vskutku abstraktně reálné
kdo hlesne neuslyší nic jenom praskat křehkou niť
slábne něco že by nepřestajné prvoligové gesto
mnoho otázek méně odpovědí dlí tu smrdutí zvědi
prý vše už vědí a tak ucouraně tajně se i smějí
tomu i komu ptám se krátce zrádce skazí potěšení
vše tu loupeživě plení
nekonečné snění vzaté přes odpovědi které se
vysloviti nesmějí
proklaté prokletí ukliď je hned nechtěné smetí
ať jde mi okamžitě ze snění
započaté blouznění náhle v nečitelný prach se
promění
bolest upjatá na mou maličkost tak štiplavě zní
krátká hrozba nebo jen velmi toužebně očekávaná
prosba
co je umění a za co ho brzy vymění v posteli rozechvělé
vrnění
neznám slova tajná ohleduplná osnova zapečetěná
do osidel zla
vytrvalá msta tvářící nevyspěle kouká zpatra pro poblouzněné
horečnaté proudění neukojené mysli
začátek všeho hledáš-li ho najdeš i toho všeho nezdařený
ocásek pln otáček
zazvoní zvonec a všeho bude najednou konec nebo jen
začátek něčeho už dávno pochmouraného
zalit sluncem v srdci cítím zimu chlad je to teplotní smrad
všude je cítit rzí ryzí
zajisti touhu opředenou nesmysli ukrutný toulec pln je šípu
nemel moc a táhni k šípku
zdi tak tlusté nedají se uchopit rozdrtím je absolutním nesmyslem
na oltáři něčeho vznešeného projdu se tam klidně notně bezevšeho
sliz ztéká s tvých úst řekni nějaká ta slova nejsou přeci ustavičně zajatá
čti dál sny nebuď s nimi v rozepři dveře hnisavé jim dokořán otevři
koliko dnů kolikero nocí zaťaté pěsti roztrhané pověsti v útuku pro
takové ucourané protesty
mám seznam jeho obsah neznám jen vím že bych chtěl nějak takhle
tu knihu lží otevřít