Anotace: Lyrická báseň
je pět hodin a já nejsem mrtvý
jsem živý ale zcela vyprázdněný
do nitra sopky civím něž se odplížím
do temné komory své duše rozdrcené
promočené potem odpískáné zoufalstvím
nic necítím nebo vlastně nevím co a jak
na pokraji šílenství lze se ode dna odeslat
ještě hlouběji lze to je jen taková řečnická otázka
procházka po nostalgii dne zaníceně nepovinné
možná tu budu a tohle břímě vynesu na světlo
do tmy znechucené
mnou mou tezí skrze to vše vězí jen v otázkách
jež jsou březí
slova psaná už jsou utahaná chtějí spát a ne se zde
potloukat blbce poslouchat
cítím smrad takový ten nepříjemný prstoklad
zažehnul jsem tmu a sním couvám nenacházím žádnou frází slov
jsem sova denní s velkýma očima s nima se dívám neodkladně
do nikam
je to jen otázka chtění zuby cením jsou trpělivě hnusné
naděleny mi už tak byli odsouzeny
chtělo by to jiný kostým jiné tělo a i tu hlavu bych
vymenil hlavně co v ní není někdo tu plení
vrůstám do země jsem jejím neoddělitělným
nepřítelem
jsem tu vřele přepadnut odejmut krutě rozebírán
nové věcí pohřbívám staré vyjímám utíkám zakopávám
o jasné ne jako velmi negativní negování
co mi zbývá já jsem ta chyba v tom obrovském prostoru zívá
uprostřed svého nitra
vynikám v tom se roztříštít se na malé izolované kousíčky
nedotýkati se prosím vše je velmi smrtelně notoricky toxické
je to logické poetické vzdáleně úsměvné až na tu nejasnou
pravdu
kterou se ale nedozvíš nikomu ji nepovím zhroutím se do kabátu
snů
odvětím rozdrtím vše svým odhodláním ničit to své tělo skrze něho
i to své nepatřičné tělo
v krajině zlověstnosti tam jsou ukryté ty mé pravé kosti jsou zcela obvyklé
natřené zlatou barvou
hraji si tu na schovávanou až tak že jsem se sám sobě ztratil a najít se nemohu
prosím kdo mě najde ať mě taky předá nikomu