Anotace: Lyrická báseň
usnul jsem lpím spím
co tedy s tím ptal se stín
neodkladné noci v zápětích
tichý smích našel si svůj cíl
ukován dle dietních instrukcí
slova opožděna do úst naložena
písmena ovdovělá slova by chtěla
zrnko pravdy jen krůček do záhady
cáry trčí klepou se a vztekle zurčí bručí
závist neumlčíš ta si jede postaví si tebe
sebeklam postavil se tam neočekávaný stan
oheň plápol dále i když nositel na zem spadl neuvadl
neukradnu záhadu vlečen navzdory niterným tokúm času
hledal spásu a našel jen krvelačnou všeobjímající krásu
utíkám po cestě se zajíkám kašlu a dusím se na ocasu
času
zimovřivá nálada proplétá se udolími s řekou se potýká
zas a stále
pravda kde je kdo má na ni potenci lež si zatím běží celkem
licoměrně svěží
briskní tempo složeno z částic lidí podmnožinou rodin množinou
nevzdělaných létavic