Anotace: Lyrická báseň
hezká motivační řeč
tak si ji hned svleč
obleč si tu skutečnou
na tvá slova netečnou
kýč chtěl by ode všeho klíč
chtěl by ti něco hezkého i říct
jenže on to jinak zkrátka neumí
když mluví do huby si nevidí
je hluchý slepý nafoukaně nadutý
odepínám svoje slova zaklesnutá kdesi
kecy v kleci tam jich najdeš hodně přeci
ubodána nespokojeností vyhřezlé neštěstí
zatrpklé a i trochu kyselé nevhodné do pusy
budoucnost už ji vidím před vteřinou začala
mminulost už je zcela mrtva vysvlečena do naha
noc si dáchla měla žízeň tak ji zarpitile spláchla
další den vyjevený zhroucený do té postavy z nežití
je usvědčený nejsi to právě a jenom trochu kruté ty