Anotace: Lyrická báseň
pln děsu unesu to závaží
na zápraží svou masku odhazuji
někam do dáli ji vyhodím
novou si pak znechuceně vyrobím
nechci krásu chci jen spásu
zakletou v trnu růže rudé
tak to bude zřejmé tajemství
tím svinstvem cestu si proklestí
utínám ji hlavy té sani má mě v dlani
slyším dusot kopyt změť zhoubných marastů
cestu plnou otázek nakreslím si obrázek
již tam jsem nebo už je nemotorně pozdě
křičím dusím vzlykám unikám tam kde-si
složitosti svébytnosti seju hraji s kostmi
hru kde je vlastně ten úplně nový začátek
a kolikpak má zatáček srdcervoucích vytáček
nesu v sobě udupanou stezku zahmouřenou
upozaděnou mně tam danou rozervávající
krvácející ranou temně prokletou zanesenou
hnisájící drápající se na povrch v moji hrsti
je mě málo mnoho není co by za řeč stálo
uvadající tělo žaludek pln pilulek sténající
otevírá staré rány jež už byly do země zadupány
slyším vrány poslouchám poslední nadechnutí