Anotace: Lyrická báseň
jede kúň
jeho púl
takže nemá nohy
a taky asi nestojí
a nemá rohy
ty má kráva
jež na mléko své nadává
jede člověk
nemá mozek
ale to nevadí
ta sláma ten defekt nahradí
a už hoří jeho vlastní zboží
tak už mu to pálí
vymyslí třeba kolo
nebo někoho spálí
třeba vymyslí slast
třeba vezme tebe
a zničí to tvé nebe
jak vznikl otrok
to je řečnická otázka
po světě nemorálnosti procházka
taky trochu pravdy šprochu
tak že člověk vlastní člověka
jako nábytek nebo matraci
už to radši zhasni
no to světlo co mu v hlavě hoří
hnisají zlovolné zlo tam je
svět se náhle pokazil
časem se trochu upravil
prý lze vše vyvrátit
kostlivec ve skříni je tam
sebeklam bez reklam
civilizaci si vymyslili
aby byli ti co jsou nad nimi
ale byly jen a jen horší
měly kůži hroší
oni jsou ti co ví prý vše
kolonie další zvrácená ideologie
bílý člověk prý stát má v čele
na hromadě mrtvol
nevyrobil ja netvor
byl to někdo jako ty
nebo jako on svastiku mu zlom
lepší by byl zlom vazu a konec jeho kazu
chtěl být na vrcholu toho šílenství
marná slova utrápená touha
zločiny které tají zakrývají
vše by nejraději pokryly popelem
nezakryješ to co je vidět pohledem
vypnuté svědomí nebo jeho absence
zlo se rodí každým dnem zbij ho řemenem
člověk živočich na vrcholu toho světa
je to jen sketa skrytá kýčovitá konfeta
bytost lidská není přirozeně dobrá
špatná volba a pak druhá niť se trhá
někam zdrhá neutečeš svou duši sebou vlečeš
dobrý večer dobrou noc své zločiny nezakryješ