Anotace: Kdo jsi, kam kráčíš? Rok stará básnická úvaha o poznávání druhých i sama sebe.
Quo vadis?
~
Pověz, moudrý: znám já sebe?
Znám já ty, co v lásce chovám?
Znám já vůbec, lásko, Tebe?
Pro koho meč z pýchy kovám? ...
Pověz dál: má člověk v lásce
druhé jen pro přepych vlastní?
Lovívá na pružné vlasce,
by zakusil pocit slastný?
Pověz ještě: proč jsme sobci,
myslíme jen na svůj statek?
Byť žijeme v jedné obci,
lásky máme nedostatek...
Nejhorší pro člověka, co v mravní síle rámě hledá,
je, když zjistí, pomýlen, že z ničeho nic Bůh nedá...
Mnoho otázek a v každé střípek pravdy, hledáme rámě, snad ne marně a nalezneme oporu. Rád jsem četl, Rozmarýnko
26.06.2022 23:46:15 | Akrij8
Člověk by se neměl moc ptát. Jen ze srdce odezírat.
Rámě hledej ve své víře*
14.06.2022 14:25:08 | šerý
Krásné ... celé.
Jupí ... Usmívám se pod peřinou z bílých mráčků.
To jsem skutečně potřeboval.
Díky Ti, za hezký zbytek dne.
14.06.2022 12:46:45 | Fialový metal