Anotace: Občas je pravda lepší než dobrý úmysl bez ní.
Primum non nocere
~
Především neškodit
krédem je bezelstných.
Za nosy nevodit
zpravidla není hřích.
Především neškodit
krédem je také mým.
Umí však převážit
nad slovem pravdivým.
Především neškodit,
idea veliká.
Bolesti neplodit
dovede snad jen ten,
kdo pravdu neříká...
Často je lepší říci pravdu i za cenu menší bolíSTky...
Pěkné dílo, Rózi :).
19.06.2022 22:08:11 | Fráňa Šránek