Anotace: Lyrická poezie
škrtím smrt udělám ji škrt
je naprosté nic takové které
něco bere něco vrací poté zvrací
létají tu různí ptáci ale mají práci
žerou tebe nebo ze mne ukusují
kousky masa napijí se krve
chutné menu povzdechy krutosti
každodenní povinně nepovinné nutnosti
kdo mi sdělí zítřejší popravu
mých myšlenek zabalených nápravu
osvětlí mi proč jsem znechucený
kdo jsem a kdo bych byl možná
živočišný druh kolem sebe tenzní kruh
poslechni si a přesedni krutost přeslechni
letěla tu jakási střela záhadná
odejmula mi život a podstrčila strádání
podivné zklamání neveselé rozjímání
vnitřní pláč tak díky prý nemáš zač
od ucha k tomu druhému se mi smějí
oni mohou součástky nezbytné pro život poznají
tak staví honosné nepřeslechnutelné rozhraní
začal start rakety utržené z dráhy oběžné
všechno se roztáčí odnímatelné zrnité pohnutí
mám strach už nic nepovím zaslepeně odvětím
svou vnitřní vášní být toliko nanicovatě zvláštní
brnění nasazeno uvnitř je však smrtelné temno
k čemu je ta grimasa a proč se objevuje na tváři
zkouším v zrcadle kopii tohoto činu jaké-si emoce
ve mne však jsou nemoce takové hnusné nanicovaté trvalé
jsou i poněkud zhýralé dusím se hnusím se sobě nicměně
odpovědi hledám proč jsem shledán nevinný jsem útrpně
dno tu hledám ale stále ještě poněkud zmateně padám
točím se měním polohy stále v tom zmítajícím se letu
jen okna otevřu jsem tam vržen vytrvale každým dnem
co tu jsem neustále někám letím světy různé odjištěné
na mne vržené říkám ne tady nechci být oči zvláštně zamykám
odmítám být jen těleso letící někam vytrvale hněvivě a odumřele
nic jsem neudělal jen svůj život hledám ztratil jsem ho že by dnes