Jiskrozraká přízeň,jež zlomí zakletí v lásce s šaty vlčích máků,krása Dejve
02.07.2022 08:30:57 | Akrij8
Miluje žabí hlas.
Má půvab.
Vzpomínám si na jednu žabku,
co přišla mi na zápraží spát,
já na ní koukala a začala se ptát.
Jára stál u dveří.
Neboj se malá, ona nic neudělá.
Žábou mě nazvali.
Slepice kdákaly.
Šťastné to Plaňany.
Uběhlo pár cupitavých let.
Žábu znala jsme nazpaměť
a přemýšlela, co asi jí
a napodobovala její kuňkání.
Až z toho bylo básnění
a křehkost skákání.
30.06.2022 17:40:01 | mkinka