Anotace: Lyrická poezie
strohý námět zní tak slzavě
unikám uličkami zněle po špičkách
nevidím nic jen zasunuté mýty okoralé
oko znalé vidí skutky nekalé ve skulinách
kde jsi se tu tak podivně zarputile vzal
proč pospícháš na ten svět zuhelnatěle
jak se ti líbí v tomhle těle ptám se zběhle
nosím v sobě znak předsudečného vnímání
jedno zklamání jdoucí po sobě k mému srdci
zvednu prsty ukážu ti co si o sobě vlastně myslím
ve své mysli schované jsouc různé rysy ryzí
byli tam kdysi nebo to bylo včera slyš takhle zněla
slyšíš ten zvuk jak se dere na povrch chce prý znít
možná i snít sny méně nicméně i tak nemotorně okázale
zasunu nit zašiji díry po kulkách skrytých hloupě po lukách
plazím se po obloze jako odepsaný mrak vrak tebe unyle vysíc
nedosáhnu tam uvězním se sám jen mi dej ten klíč
já si vezmu rýč a začnu kopat chci se do té země vloupat
tak tu uveden dovtípím se a začnu doufat zoufale pak couvat
loupat své já jako cibuli po slupkách začínám plakat divoce
rozjařeně poťouchle zabřednu ve smůle až po okraj vůle
v té stoce najímano jest co by prý život měl by být
opravdu takhle zní je to předzvěst toho opravdého
vznešeného takřka nadlidského ubohého zajíkání se
neřvi jen tiše křič do jejich uší vnímáš jak se dusí
jsou tu jen nějaké kusy něčeho co něco kdysi bývalo
a teď to oněmnělo samo vystavěno podle čeho ptám se
dnes a zase zítra i každičký den co tu jsem ne není to sen
je to krutá realita takhle vytrvale ustavičně rafinovaně skryta
co tvé tělo co by dnes chtělo třeba celičký svět ve svých rukou mýt
kladivo vzít a možná ho rozbít na tak malé nepatrné zbytné kousíčky
rozervi to co se zdá tak pevné ať to třeba pomaloučku beze zvuku zhebne
vítr se pak zvedne a ten zbytek prostoru odejme vzedmutý chtíč vezme klíč
zahrabe do směsi nečekaně prohnaně na hraně všech světů co jich není zde tu