Anotace: Lyrická poezie
stín ostentativně vyhýbá se mému tělu
chtělo by to změnu slunce svítí nudně prudce
je slabé mé tělo ponuré a zapšklé všemu navzdory
stále o kousek vysvobození ze spáru slunce zápolí
ožehavé soukolí v běhu za světem bez koulí
něco tu smrdí je to ta lidská povrchnost bytí
zde v tomto prostoru pokrytectví má zde čestné místo
je to tak říká to i pták jes to jisto ty extrémní pesimisto
zakleknul vstal a pak se lekl jako ryba najednou lekl
zrovna si umřel pozřel nestoudnou nechuť k životu
přelezl na tu druhou stranu prohrál soutěž o potravu
dostal prý otravu přejedl se života to je ta celá nahota
nový den se stal od toho starého se kajícně distancoval
kde se tu vzal nu prý se tu jen tak prapodivně zatoulal
vzal si mne jako nějaké dobrovolné rukojmí kterí nic nepoví
tak tu dlím ve stínu panství jež nikterak ani za mák nevlastním
potkal jsem zlovolnost jak se vlastně chová ví do jakých lidí se má schovat
je to parazyt sám o sobě xistovat nemůže a tak vstoupí nenuceně do lidí
ti ho nevidí ale co skoro ho pocítí ta emoce tě pohltí a dobrovolně nepustí
dost už toho zlo se tu veřejně prochází a nikterak ani pranic mu tu neschází
jo je zde jako nejnižší pud se ti představí není rád sám dav je jeho vysněný krám