Anotace: Lyrická poezie
kolo se točí nenuceně dál
jsi král nebo ponocný
zhasni barvu nemocných
v uších jenom saze nemotorné
zítra to začne zcela zase nové
plesám zářím všemocným neštěstím
otevírám svá okna dravá dokořán
pojď dále nebo radši zůstaň stát
chceš se prát nebo jenom na hajzlu srát
ufňukánek zabořil se do svých emocí
zbírka tvých zabitých nadějí
nic se nemění posel sešel stářím
sázím sviním perly jiskřivé je házím
stroj započal svůj úkol zosnovatelný konat
vstoupil do svých komnat nebetyčné tuposti
konec započal už když jsi se narovnal
chtěl si být chodit rozpadle se drobit
zvonit zvonem myšlenky své po cestě té drolit
napiš si možný povyk zvyk usnadněne upocený
zlověstný pohled na ten sled všehomíra nač ta víra
dá ti najíst ošetří tvá nesmrtelná zranění
jsi nový tak ti na to ještě jednou odpovím
tady je nic a ty jsi jeho jediný komplic
trhej slova opuštěná z plně vypuštěných plic
vznikl jsi tak už jdi po cestě do nanicovatosti
slova zajištěna pojištěna na tisíce možná i více
srdce plíce někdo ti je žere podívej se vřele
je to tu takové šedé kam mně to zarputile vedeš
tady to neznám nesvítí tu hvězda ani tohle slunce neznám
škála nemožného se právě v tuto chvíli otevřelá
zatím je vřelá něco chtěla ztratila náhle povyslou nit
ne nechci tu hnít prosím pošli mi nahodilý plachý slib
někdo se tu pořád směje i když jeho skutečnost nezní skvěle
je trhán psy na malinké krvavé neposlušné uhnětené kousíčky
cítí se tak temně bledě ptám se tak co vlastně je ve mne
je to mé já nebo jen nemotorně zatoulané nicneříkající otupělé ne
kdo-si se mi směje rovnou a přímo do očí svět se nám náhle otočil
je vzhůru nohama vytéká tu jaká-si tekutina taková slaná prý je to moře
tak se zeptám náhle nenuceně co-že proč tady všichni mají jen veskrze tupé cože
hnusně nenamítaně a velmi hutně cítím smrad upozaděný polovičatým parfémem
slyším tu smích takový neotřelý celý uzarděný je to jeho smrtelné poznávací znamení
lev s hubou tvých střev zakusuje se stále neustále jde k tvému tělu asi nikdy nepoznal závistivou něhu
já pln hněvu co se to stalo pomyslím na to co mě čeká krvavá má je řeka proč jen ze mně kajícně tvrdohlavě řku i hanlivě nenuceně odtéká
už nic neslyším je tu tma taková ta svízelná jedinečně prý je jen má vyhrazena mému já
aneb spíše mému nezhmotnělému ne vše tu vře v pekle prý že jsme nebo v nebi
zdrcující neklid zásadně se mně zřekli slzy tekly houfem zatajím vzdech utajím i potutelný nesmrtelný řev?