Anotace: Lyrická báseň
blízko svému skonu
ruce celé z unuděného kovu
sbírám slova nejsou nová
zapadlá moudrostí jednoho vola
svět se speltl když mne pletl
neměl radši zrodit teplý svetr
na mne klekl prý se podvakráte spletl
lesk jitřní záře miří v melancholické páře
unikám do zátiší v noci zanikám
nesním jen bdím do nehnutelnosti pronikám
naříkám slova nemilosrdně hutně pěju
usvědčí mě hloubavé stopy v triskním sněhu
prý nejsem skoro vůbec nic
tak buď ten kdo mi dá od toho všeho klíč
tichá myš našla skrýš mlč a jen se stiš kiš kiš kiš
buď po tichounku říká na sklonku něčeho pak svrašti čelo
co se mělo stát to se tak docela nestalo něco smrdutého tu zůstalo
citíš ten smrad to je tvůj do nebo volající krach
mlč a kuš prostě drž tu hnusnou sprostou hubu
já tu budu otřu si zrak vyletím do nebes
země se sedmkrát otřese pak jen sebou škubne
nebude to nudné zbude tu jen konec nekonečných začátků
prvopočátků otřepaných vyústění v zemi kde už nikdo není
svraštím své mnohovrstnaté čelo
svíjím se v mukách hrozně nepohodlných
ztiš svůj přenos dat zátaras duší jenž to tuší
zatím mlčí v toulci šíp tak kdo to zkusí
jen přímo do srdce tak prudce a nevkusně