Cizinci!
Jako sny
ve tvé hlavě,
slzy nevyroní,
abys na oči vyšplhal.
Říkají, že vše bude v pořádku…
skrývaje se na Slunci,
neb ve stínu bdí naděje, pro kůži nespálenou…
a zpívají
jako hejno holubic
s orlími křídly
s hadím jazykem.
Noříš se do polštáře
a bílí vojáčci jdou do boje,
vířící pocity na stojatých vodách snění.
Nakonec slzu směníš,
bude tvá
až ráno
po probuzení.