Na výhni sluneční
lidem nerozumí tolik
svým pláštěm, svou neduší
ve svém tápe bezbarví.
Přikrytý mechovím.
Přibitý hřebíčky gravitace.
Tak pevný a zocelený
v odlescích úsporný,
tichý a věrný
jako neživá dvířka vstříc žalu a apatii,
tam skončilo mnoho snílků,
v dlaních předlouze jim bilo…
toliko slz na březích pohlceno
a tváře po dešti prahly,
mezi křičícími hlasy
skrývá se
doufaje v potopu,
nad ňadry hor otvírají se mraky, neb jím proudy znějí?...