Světa prýštící
Do slunečního světla si přisvítím
piány hrajíc ztančile
za to se osmělím vlahostí
prostoupeny mou slabostí
na konejšivá zamuchlání
vniknuté peřím tvým
zaletu příkořím.
Po zpestřených zkrajům
pofoukala sis včeličko
ten pampeliščin jahodný
pro odlitá kamení
ševelí bujnosti zpovědnic.
Amen
řekami proudí
přes ta shrabaná květena
hřmějíc do vnitra
Matičko má nejvěrnější slyš
mými prosbami o líhněný déšť
světa prýštící
k domovinám hřivným.
Přečteno 162x
Tipy 15
Poslední tipující: Stanislav32, Fialový metal, Sonador, Psavec, šerý, Vivien, mkinka, CULIKATÁ, Jan Kacíř
Komentáře (5)
Komentujících (4)