Mrakovlády
Mrakovlády
prší hrší jenceleje
vpíjí k hlíně
kam dešťovky probíjejí cesty
k úrodám chvění
Zem
do průlomů zkamenění
dýchajíc po více kamení
než si ponese tíha
kterou se potácíme dosmrti
byť osudy světí dál
v dáli smítka čas
když kapou plané rozumy
nejsme světlice
jen hrdlice bolehlavy smíří
a svět houslí je bájný sen
v nocích opitého měsíce
zaslíben ozvěnami lekoucím
jak My lidé křepčíme
tím bloudivým šumění
co lesy k nám skryjou
ty svatá vyslyšení
ztišena splétáním vinou
přeminulých životů
tvého olistění
bezvětří
neuchopitelna.
Přečteno 142x
Tipy 11
Poslední tipující: Sonador, šerý, Vivien, Frr, Psavec, Stanislav32, mkinka
Komentáře (7)
Komentujících (4)