Spletené city nostalgie
plavaje tam pod hladinou,
čas nasazuje ploutve noci
já nedoufaje v jinou,
plynouti zákoutími uliček,
pro které já kroky počítal
a nikdy nedopočítal…
Rozpustí se kámen
na stokrát opodané dlani.
Neměl jsem jej brát,
vždyť ladil do rytmu
umíněného stakáta bytí!
Alespoň vím, že naživu jsem,
loudáním někdy rychleji plynou míle.
Slunce nemusí svítit,
abychom pojmuly,
jak se třpytí…