Anotace: Lyrická báseň
bez hlesu neceknu nic neřeknu
tak si tu tak potemněle mlčím
skučím hlučím bez notifikací mručím
čumím na tu krásu lidského vzkazu
potemnělý svět rozsvítím ho hleď
tak jsem si sedl vedl průzkům omámení
vstanu hlava se mi točí poníženě mlčí
nemá nohy nevadí zbytečnosti šarmem zahladím
ztrácím víru v břiše kýlu strhnut náhle k zemi
v noci bdělý přes den sluncem trapně umlčený
mlčím bezohledně bručím tohle tělo tak zarytě mučím
genocida duše v přímém přenosu a to každičký den
vystavěný sen náhle padá shůry na tabuli světa mrzká sketa
odpovědi mi zní v uších něco tuší mají uši utkané ze vzdoru
v záplavě svých stínu strhávám svůj další licoměrný obličej
zde v těchto končinách vyrobený na koleně toporně zaváděný obyčej
slyším trávu růst v žaludku zas poslouchám ten svůj dokonavý půst
tak už spusť řekni něco vezmi třeba veslo a zalov pár studených slov máš
toho bohdá nebude abych se tady divně kroutil s osudem mě daným
neprovdaný svobodný ztišený polomáčený v temnotách lidské duše
řekl to suše tak jak to zní rozebíhám se a narážím hlavou do nastavených zdí
mozek jsem tu vyklopil možná abych pochopil tu neusmířenou trvanlivost nicoty
a co na to ty