Anotace: Lyrická báseň
je mi zle ztrácím se v bludišti nekonečnosti dnů
rozlišuji uvadám jako kytka korpolutně vyvrácená
všude jen samá stěna z bludů notně mohutných
dívám se skrze ni pošetile nic nevidím jen samé lži
vyvrácený strom z obludy obloha nejasně jasná zpráva
o tom všem lemovaný přístav loděmi potápí se neochotně nejistě
polkl jsem naprázdno v tom těle je mi evidentně hořkosladká zima
cosi se skrývá před kontrolami mnohovrstevnatými povídal mýval
rána ušitá vždy ze stejného neprůsvitného tmavého plédu
jak si vedu neužívám jen vnímám odrúdu doteků palčivých
vysazen na ostrově v tajuplném ukrytém oceánu nočních můr
létá jich tu tisíce a to bezpřestání jako pštros hlavu strkám do písku
mám hlad stižen žízní rety rozpraskané tou touhou vypít moře
ptám se cože lože z písku mám usínám jen na chvíle neskutečné
hledám nohy pletou asi svetr ztrácím vědomý pak ho zase nacházím
procházím se utíkám jen ve své mysli zadýchán usedám plačtivě
udiven stržen emocí v dáli vidím loď křičím mávám pak zarytě padám
a loď připlouvá a půvabná kormidelnice dává ti pít ze svých ňader nektar blaženosti.
28.09.2022 19:42:30 | Slav Milo