Anotace: Lyrická báseň
slova zamotaná do nezvyklích podob
mysl zmatená tím vším už asi nevěří
ukolébán spi sladce na dně neurčitosti
realita rozlita v zázemí nostalgických chvil
svítím ve tmě jsem chemicky prolustrován
couvám dále zním jako kostelní zvon zdaleka
řeka mnou protéká tam a zas ven není to jen sen
jsem na pokraji zášti světa spadnu tam nyní urousán
usínám ale stále mi něco v uších zní vnitřní neklid snad
odklízím haraburdí než se vzbudí pojme mne vzekle
potrhané sny vysvlečené do naha vyhřeznutá beznaděj
tak se měj jak nejlépe to jde a na konci mávej zprudka
levný den bez zázraků odlidštěn nástin chvilek budoucích
stal se škrt naprosté nic které nejde pryč trvanlivě zůstává
roztodivnosti se tu dějí to ti možná nějaká daleká ozvěna zdělí
v klamu samo sobě naznačí to prý zatím dokonale zvětrale postačí
jestli přijde vtip co mu říci zvednu lžíci plnou různých zvěstí jen naznačím
zasměji se úsměvem strašidelným je takový podlý nostalgicky ukotven v různých
nářečích
jsou tu zdi prstem je odtlačím zavřu očí otevřu uši pusu zamknu na sedm západů
kdo vlastně jsi a proč po ničem netoužíš jsi jako myš tak slyš ta různá zákoutí
pokoutný konec všehomíra je zde zeje tu velká díra lidé se tam propadají
nadávají křičí tam dole je vzorec pro tvůj můj náš nenadalý podlý vzrušující debakl
zazvoní zvonec odklidí z cesty emoce všechny neprůstřelné vesty a dá rozkaz matoucí
břitvu si nabrousí zakřičí něco ale z hrdla mu nevychází žádný zvuk jen chroptění umrlce
byl jsi nechtěný odevzdán jen jaká si položka nezvládnuté pojímivosti bizardností